Bilo jednom…

Bilo jednom...

Brend Petit Bateau je svoje ime dobio po pesmici za decu “Maman les p'tits bateaux qui vont sur l'eau ont-ils des jambes?”, koju su pevale generacije u Francuskoj. 1918. godine, Etjen Valton - sin osnivača kompanije Petit Bateau, Pjera Valtona - bio je inspirisan ovom pesmicom da odseče nogavice sa dugih gaća koje su nošene u to vreme. Rođene su klasične pamučne pantalone koje znamo i danas!

Duh brenda Petit Bateau

Istorija kompanije Petit Bateau

Gde se moja Petit Bateau odeća proizvodi?

 

Širom sveta se nalazi preko 3000 zaposlenih i ljubitelja pletenja koji dele Petit Bateau avanturu. Većina nas je u Francuskoj - 1000 ljudi dizajnira, plete i boji u okviru fabrike Saint Joseph de Troyes, gde je sve počelo pre 124 godine… Naše nasleđe nastavlja da živi - i na to smo veoma ponosni!

 

Jednog dana smo porasli bez žrtvovanja kvaliteta i održavanjem odličnog standarda za odeću napravljenu na tradicionalni Petit Bateau način. Više od 80% naših proizvoda se izrađuje u Francuskoj ili u našim fabrikama u severnoj Africi, gde svaki korak proizvodnje podleže strogoj kontroli kvaliteta, održavajući stručnost i kvalitet po kom je Petit Bateau poznat.

 

Kako smo rasli na međunarodnom planu, razvili smo sposobnosti koje se protežu van naše osnovne delatnosti: za 20% svoje proizvodnje, kombinovali smo snage sa odabranim stručnim partnerima. I to ne sa bilo kim - u Evropi, kao i Africi i Aziji, zahtevamo isti visoki nivo izvrsnosti, jer Petit Bateau kvalitet mora opstati.

 

Petit Bateau “know-how” u ciframa

4000 tona štrikanog materijala godišnje

Stručnost tokom godina

U početku je postojao pamučni konac koji se razvija kao čaura. Odabran pod našim strogim zahtevima, pretvara se u rebrasto pletivo ili pamučni mako u mašinama za pletenje. Ova pletena tkanina se zatim na 6 do 12 časova potapa u posudu sa bojom, tako da dobije potpunu dubinu boje. Nakon toga krojačice udišu život u komade stvorene od strane našeg tima za dizajn. Pletene tkanine i šare se isecaju, obrađuju se sito štampom, a vezovi vezu! Ova dva osetljiva koraka zahtevaju izuzetnu stručnost. Na kraju dolazi ručna i precizna obrada različitih komada i pedantna završnica. Od prediva do konačnog proizvoda, svaki korak je strogo kontrolisan. Petit Bateau proizvodi se testiraju iz svakog ugla pre napuštanja fabrike.

Petit Bateau kvalitet

Petit Bateau kvalitet

Sigurnost i zahtevi

Petit Bateau je brend koji štiti. Mi dizajniramo pletene kolekcije za novorođenčad, donji veš i odeću za spavanje sa Oeko-Tex® oznakom, koji nameće rigorozne sigurnosne kontrole u proizvodnji odeće. Ova saradnja traje gotovo 10 godina.

Sigurnost i zahtevi

Drugi život za moju Petit Bateau odeću

Popravite moj Petit Bateau

Zato što je naša odeća napravljena da proživljava velike avanture sa vama. Zato što smo kao i svako drugo dete, svi isflekali bar jedan od svojih omiljenih komada odeće…

Zato što ovo nije razlog da odeću ne zadržite ili čak poklonite malom bratu ili sestri, rođaku ili prijateljima.

Mi vam nudimo neke od saveta kroz naše video snimke iz serijala “Nisam ovo uradio namerno”, kako bi popravili i personalizovali vašu isflekanu, oštećenu ili pocepanu Petit Bateau odeću.

Prepoznatljiva Petit Bateau odeća

Tkanine i završnice

Partnerstva

Partnerstva

Petit Bateau redovno sarađuje sa modnim dizajnerima, uključujući Carven, Tsumori Chisato, Cedric Charlier, Monsieur Christian Lacroix, Maison Kitsuné, Jean-Charles de Castelbajac i Ines de la Fressange, koji su kreirali kapsulne kolekcije zaslužne za popularizaciju nekih komada naše odeće. Petit Bateau takođe podržava mlade umetnike kroz inovativno partnerstvo sa Internacionalnim festivalom mode i fotografije, koji se održava u francuskom gradu Hyères. Pobednicima se poklanja potpuna sloboda u kreiranju kapsulne kolekcije. Nakon kreatora iz finske, Satu Maaranen-a, japanskog kreatora, Kenta Matsushige, nemačkog kreatora, Annelie Schubert i japanskog kreatora Wataru Tominaga, u 2018. godini je red na švajcarskog kreatora po imenu Vanessa Schindler. Izvan mode, Petit Bateau razvija svoje učešće u dečjem odrastanju kroz inovativna partnerstva. Claude Ponti, Herve Tullet, dečji pisac Keith Haring, Deyrolle i Marie-Agnès Gillot, su stavili svoje slikovite likove na pantalone i druge komade odeće našeg brenda.

Partnerstvo sa studiom Ghibli