Politika privatnosti


Izjava o zaštiti privatnosti i prikupljanju ličnih podataka korisnika i njihovom korišćenju

Polisa privatnosti

Naše obaveze u očuvanju privatnosti korisnika

PB Sailors doo kao firma se zalaže za očuvanje principa privatnosti u sakupljanju, korišćenju i zaštiti korisničkih informacija. U skladu sa ovim načelima PB Sailors doo:

- Dostavlja obaveštenja korisnicima po ustaljenoj praksi;

- Omogućava izbor na koji način će se podaci koristiti u marketinške svrhe;

- Obezbeđuje mogućnost ažuriranja ili promene podataka;

- Ograničava dostupnost vaših informacija;

- Omogućavaju kontakt u vezi sa pitanjima koja su vezana za zaštitu privatnosti.

PB Sailors doo firma visoko ceni odnos koji ima prema svojim kupcima i odgovorno je posvećena upravljanju informacijama o korisnicima Internet prodavnice Petit Bateau. Velika pažnja je usmerena ka čuvanju ličnih informacija, u skladu sa postojećim zakonima o privatnosti i u skladu sa internim standardima i praksom.

PB Sailors doo ne prodaje i ne iznajmljuje vaše lične podatke trećim licima. Vaše lične informacije mogu biti prosleđene samo banci kao finansijskoj instituciji radi omogućavanja vršenja kupovine.


Polisa zaštite privatnosti  PB Sailors doo

Ova polisa opisuje informacije i praksu u zaštiti privatnosti koja se primenjuje u maloprodajnom objektu  PB Sailors doo kao i online prodavnici i stranici www.petit-bateau.rs i svim drugim lokacijama, prilikama i dešavanjima na kojima se prikupljaju informacije od strane  firme PB Sailors doo ili u njeno ime. Kada nam prosledite vaše lične informacije, pristajete na praksu korišćenja informacija na način na koji je to opisano u ovoj polisi.

Primenjivost ove polise ne važi na internet stranicama van domena www.petit-bateau.rs i PB Sailors doo, a kojima se pristupa sa www.petit-bateau.rs internet stranice  putem veza ka drugim internet prezentacijama koje su u vlasništvu trećeg lica. Morate da  pročitate polise o zaštiti privatnosti ovih drugih internet stranica kako biste saznali na koji način oni sakupljaju, koriste, razmenjuju i obezbeđuju vaše podatke.

Tipovi obaveštenja korisnicima koje PB Sailors planira da koristi u svom poslovanju povremeno i trajno prema planiranim marketinškim aktivnostima su:

- Lifleti;

- Newsletteri;

- Poštanska pisma/flajeri;

- Katalozi;


Tipovi prikupljanih informacija

Informacije koje  PB Sailors doo može da prikuplja uz Vašu saglasnost  su:

- Vaše kontakt informacije (ime, prezime, poštanska i e-mail adresa, broj telefona)

- Informacije za naplatu i isporuku (adresa za isporuku)

- Informacije ličnog izbora (lista željenih proizvoda, komentari o ponuđenim proizvodima I slično)


Prikupljanje informacija

U toku kupovine ili tokom korišćenja naših servisa ili usluga, možemo Vam zatražiti Vaše lične informacije. To se može desiti u sledećim slučajevima:

- Prilikom online registracije korisničkog naloga;

- Pri kupovini proizvoda;

- Korišćenjem nekog servisa ili usluge;

- Pri dostavi;- Učestvovanjem u nagradnim igrama, poklonima, anketama i istraživanjima;

- Uspostavljanjem kontakta preko internet stranica ili direktno u Petit Bateau prodavnici;

- Učestvovanjem u drugim prodajnim i marketing aktivnostima 


Korišćenje informacija

Prikupljene informacije se koriste u sledećim slučajevima:

- Popunjavanje formi u zahtevima za informacijama;

- Organizacija i administracija Loyalty kluba;

- Obezbeđivanje i pružanje korisničkih servisa;

- Organizacija i administracija nagradnih igara, poklona, anketa i istraživanja;

- Ponuda novih proizvoda i servisa;

- Poboljšanje efektivnosti naših internet stranica, marketinških aktivnosti, servisa i ponude;

- Sprovođenje istraživanja i analiza;

- Slanje informacija u marketinške svrhe;

- Obavljanje drugih poslovnih aktivnosti.


Prikupljanje informacije o drugim ili od drugih osoba

Ukoliko nam dostavite informaciju o drugim osobama ili ako druge osobe dostave informacije o vama, te informacije će biti korišćene striktno u svrhe za koje su i dostavljene. Kao primer ovog tipa informacija možemo da navedemo adresu člana domaćinstva na koju će biti dostavljena porudžbina.


Prosleđivanje ličnih informacija

Online prodavnica www.petit-bateau.rs  ne prodaje i ne iznajmljuje vaše lične podatke trećim licima.


Mogućnost neprihvatanja marketinških aktivnosti

Jednom kada prikupimo vaše podatke, možemo vam poslati marketinška obaveštenja koja sadrže povoljne ponude, promocije, prodajne akcije i ostale sadržaje. U svakom trenutku imate opciju neprihvatanja budućih marketinških obaveštenja od strane PB Sailors doo.

Za prestanak primanja marketinških obaveštenja, molimo vas da preduzmete neku od sledećih opcija:

- Sledite uputstva za odjavu u primljenim marketinškim obaveštenjima koja su poslata sa naše strane;

- Putem slanja e-maila na adresu  info@petit-bateau.rs sa temom „Odjava”;

Pri slanju e-maila molim Vas da upišete svoje puno ime i prezime, adresu, broj telefona, e-mail adresu i da precizno naznačite koji tip marketinškog oglašavanja (e-mail, direktna poštanska pisma ili telefonske pozive) ne želite da dobijate. Na taj način će biti osigurana vaša identifikacija u našem sistemu kako bismo uspešno procesuirali vaš zahtev.

Internet prodavnica će preduzeti neophodne korake kako bismo implementirali Vaš zahtev za prestanak dobijanja marketinških obaveštenja. Proces obrade podataka i sistemskih rokova može potrajati 10 radnih dana za e-mail poruke. Dok ova promena ne stupi na snagu, moguće je da ćete u tom periodu i dalje dobijati naša marketinška obaveštenja, pa vas unapred molimo za strpljenje.

Nakon što se odjavite od prijema marketinških obaveštenja, moguće je da ćete i dalje dobijati poslovna obaveštenja kao što su potvrde o naručivanju robe, informacije o povraćaju robe, ili ostala obaveštenja koja se tiču kompanije PB Sailors doo, sve dok ste naš kupac u maloprodajnom objektu ili Internet prodavnici.


Obezbeđivanje sigurnosti za lične podatke

Bilo da kupujete putem interneta ili u Petit Bateau, primenjuju se mere bezbednosti i razumne predostrožnosti kako bi se sprečio gubitak, zloupotreba i neovlašćeni pristup vašim ličnim podacima koji su pod našom kontrolom. PB Sailors doo ne može da osigura ili garantuje sigurnost bilo kog podatka koji se prosleđuje putem elektronske pošte, tako da to radite na sopstvenu odgovornost.

S obzirom na to da je sigurnost vaših ličnih podataka visok prioritet, preduzet je određen broj akcija kako bi se omogućio pouzdan, tačan i siguran transfer podataka. Internet stranica www.petit-bateau.rs koriste tehnologiju enkripcije, kao što je Secure Sockets Layer (SSL), kako bi se zaštitili vaši lični podaci tokom transfera podataka. SSL vrši enkripciju podataka iz porudžbine, kao što su vaše ime, prezime, adresa i broj platne kartice.

Kako biste podigli nivo sigurnosti, prilikom kreiranja korisničkog naloga na našoj internet stranici www.petit-bateau.rs, potrebno je da odaberete ličnu lozinku koja bi trebalo da sadrži od 6 do 30 slovnih karaktera uključujući kombinaciju i slova i brojeva. Lično ste odgovorni za čuvanje tajnovitosti vaše lozinke ili podataka o korisničkom nalogu.


Korišćenje Internet kolačića (Cookies), ostalih tehnologija i trećih lica za prikupljanje podataka

Internet kolačić je mala datoteka koju Web stranica ili e-mail poruka šalje vašem internet pretraživaču, koji ga potom može sačuvati na vašem hard disku. Naše Web stranice i e-mail poruke koriste internet kolačiće kako bismo maksimalno personalizovali proceduru kupovine na našoj Web stranici. Kolačić simulira neprekidnu konekciju. Oni omogućavaju čuvanje informacija o vašim podešavanjima i sesijama i dozvoljava pristup Web stranicama bez ponovne personalizacije.

Web pretraživač se može podesiti da ne prihvata Internet kolačiće. U tom slučaju ćete biti u mogućnosti da gledate našu Web stranicu, ali nećete moći da kreirate korisnički nalog ili da napravite porudžbinu.

Naš Web server automatski sakuplja informacije kao što su adresa (URL) Web stranice sa koje ste došli, koje stranice ste posetili na našoj Internet prezentaciji, koji Web čitač koristite za pregled naših Web stranica i ostale statističke podatke koji nam pomažu da shvatimo i razumemo kako posetioci koriste naše Web stranice.

Web stranica www.petit-bateau.rs  koristi servise koje obezbeđuju treća lica i koja u naše ime, putem interneta, analiziraju saobraćaj i posećenost naših Web stranica. Na taj način mogu biti prikupljane anonimne informacije o vašim posetama našim Web stranicama i vašoj interakciji sa našim oglašavanjima. Za te potrebe se mogu koristiti tehnologije slične onima koje smo opisali u prethodnim pasusima, kako bi se izmerila efikasnost oglašavanja emailova.


Ažuriranje ličnih podataka

Internet prodavnica www.petit-bateau.rs želi da vaši lični podaci budu tačni i kompletni. Obezbedili smo nekoliko različitih metoda za ažuriranje istih.

1. Ako ste kreirali korisnički nalog na Internet prodavnici, možete ažurirati vaše podatke nakon prijave.

2. Pošaljite zahtev na e-mail: info@petit-bateau.rs;

Prilikom slanja e-mail poruke, molimo Vas da obezbedite aktuelne informacije i promene koje želite da budu napravljene.


Sakupljanje informacija od dece

Onlajn prodavnica www.petit-bateau.rs  neće svesno ili namerno sakupljati lične podatke od dece putem interneta koja su mlađa od 18 godina. Zalažemo se za zaštitu prava dece! Obzirom da smo maloprodajni objekat i online prodavnica koja prodaje dečiju garderobu za novorodjančad i garderobu za decu do uzrasta od 12 godina, ukoliko nas neko od dece samoinicijativno bude kontaktirao putem e-mail-a, telefona ili na samoj adresi, nastojaćemo da komunikaciju u cilju kupoprodajnog odnosa obeju strana, nastavimo sa roditeljem/starateljem. 


Kontakt

Ukoliko imate pitanja ili pritužbe koje se tiču privatnosti i sigurnosti Vaših podataka, ili ukoliko imate saznanja ili sumnju o narušavanju privatnosti ili sigurnosti, molimo vas da kontaktirate sa nama na neki od sledećih načina:

Pozovite nas na broj telefona 011 2631 1152.

Pošaljite e-mail na: info@petit-bateau.rs ;


Zaštita poverljivih podataka o transakciji prilikom online kupovine

Prilikom kupovine u Internet prodavnici www.petit-bateau.rs  poverljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najaktuelnije (state of the art) tehnologije.

Sigurnost podataka prilikom kupovine garantuje procesor platnih kartica Banca Intesa Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Nijednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.